Ehlers/Thejsen
Øst For Paradis, Århus

Onsdag d. 08-11-2006
 
Anmeldt af Ole Rosenstand Svidt
Torsdag d. 09-11-2006 kl. 20:11

Gedigen croonerpop med fortræffelig leadvokal

Ehlers/Thejsen er endnu et ret ubeskrevet blad på den danske musikscene. Men i den århusianske undergrund har duoen alias sanger Jonas Thejsen og guitarist Morten Ehlers huseret i flere år, og onsdag gav de så deres kun anden koncert med fuldt orkester, det vil sige fire backingmusikere. Stedet var Århus’ hæderkronede kunstbiograf Øst For Paradis og arrangøren Klub Rotes Sofa ¬ og koncerten dermed en sid-ned af slagsen.

Og Ehlers/Thejsens musik indbyder da også i den grad til at blive nydt i godt tilbagelænet tilstand – gerne med en cognac inden for rækkevidde. Der er nemlig tale om laid back, primært akustisk croonerpop med anstrøg af soul, folk, jazz, country og det, der ligner, udført på akustisk guitar, kontrabas, afdæmpede trommer, keyboard og lap-steel-guitar. Og så vokal. Og hvilken vokal.

Jonas Thejsen er nemlig i besiddelse af en fuldfed croonerstemme, dyb, fyldig og med god plads til både vibrato og falset. Simpelthen fornøjelse at lytte til. Med andre ord lyden af et ulasteligt jakkesæt, og et sådant havde Thejsen da også iført sig. Vi befinder os ikke langt fra eksempelvis Elvis Costello og Claus Hempler – okay, måske ikke helt oppe i de luftlag, men i hvert fald langt over det gennemsnitlige niveau på den danske scene.

Bag sig har Thejsen en række fortrinlige musikere, og de fleste er da også kendt fra andre sammenhænge. Bassisten Thøger Lund er eksempelvis medlem af Giant Sand, trommeslageren Julian Falck har spillet med utallige århusianske musikere, blandt andet Mofus og Pernille Gunvad, keyboardspilleren Marie Højlund har været med i Tiger Tunes og har nu sit eget band Marybell Katastrophy, der i øvrigt spillede i Klub Rotes Sofa-regi for en måned siden, mens lap-steeel-guitaristen Leif Bruun har lagt længselsfulde toner ud under Ester Brohus.

Komponist Morten Ehlers er heller ikke ueffen, og sammen udgjorde de fem et fortrinligt musikalsk bagtæppe for Jonas Theysen i både en stribe ballader og midt-tempo-numre og enkelte mere energiske kompositioner med – at dømme efter det, undertegnede nåede at opfange – ganske begavede tekster. Den dybrøde biografsal var ganske enkelt idel vellyd. Især skilte den melodiske, hitpotentielle ”Art Of Loneliness” og den smukke, helt neddæmpede ballade ”Echoes” sig positivt ud. Andre kompositioner var en kende mere anonyme og måske mere behagelige end egentlig vedkommende, men der er absolut grund til at notere sig det lidt uopfindsomme duonavn, som også – ikke kun sprogligt – giver associationer til Sko/Torp. Deres debutalbum er på gaden i starten af 2007. Jeg glæder mig.