Turné i maj 2003:

Marie Frank support for Howe Gelb
Marie tager på Europaturne med Howe Gelb fra bandet Giant Sand i maj 2003.

Dato: Spillested, by:
12.05 Lyrical Theatre, London
13.05 Botanique/Orangerie, Bruxelles
15.05 Orange House, München
16.05 Kino, Ebensee-A
18.05 Kantine, Köln
20.05 Karlstorbanhof, Heidelberg
21.05 Zakk, Düsseldorf
22.05 Columbia Fritz, Berlin
23.05 Star Club, Dresden
24.05 Mousonturm, Frankfurt
25/05 Fabrik, Hamburg

kilde:   http://www.mariefrank.dk

 

 

Marie Frank Om Samarbejdet Med Howe Gelb


Som tidligere skrevet på GAFFA.dk er Marie Frank aktuel med minialbummet "Swimmingly" den 19. maj, men hun er også aktuel på Giant Sand-sangeren Howe Gelbs nye soloudspil "The Listener" samt på en del af hans Europaturné. Her fortæller Marie Frank om sit møde og samarbejde med den højt respekterede alternative country-rocker: - Howe Gelb har jeg været stor fan af, siden jeg så ham første gang på Huset i Århus tilbage i 1994. Så var han i Danmark hele sidste sommer, fordi hans danske kone Sofie skulle føde. Jeg fandt ud af, at han spillede nogle små koncerter på Café Mozart i Århus, så jeg tog derned en dag, og dér sad han, uden for sammen med Nils Grøndahl fra Under Byen, som introducerede mig for Gelb. Han spurgte, om jeg ikke ville komme op på scenen og synge en sang med ham. Jo, svarede jeg, men det bliver nødt til at være "Wonder" (fra Giant Sand-albummet "Ramp" fra 1994, red.), som var den eneste, jeg kunne udenad. Den havde han dog glemt, så jeg lærte jeg ham akkorderne igen, og vi spillede sangen samme aften. Hen over sommeren gæstede jeg tit hans koncerter her i byen. Og han inviterede mig ud i Feedback-studiet, hvor han arbejdede sammen med Under Byen, og jeg introducerede ham for nogle musikervenner, som jeg vidste ville blive dybt beærede over at arbejde sammen med ham, fortæller Marie Frank og fortsætter: - En dag, jeg var der, sad han og skrev nede på Cafe Mozart, og han inviterede mig med i studiet for at indspille en sang, der hverken var helt eller halvt færdig. Det er den måde, han arbejder på; han griber alt, hvad der er i luften lige nu og her, og han går ikke så meget op i, om tingene er færdige. Det er også derfor, det har den energi, det har. Så jeg indsang en sang, som han ikke havde teksten færdig på, og han rodede rundt i sine papirer og sine små lapper, han havde i sin lomme, med tekster på. Det var en kæmpe oplevelse at være i studiet med ham. Han griber det an på en højst usædvanlig måde; der var flere af sangene, han fandt på, mens han sad i studiet. Der var også en aften på L'Estragon (århusiansk restaurant, red.) før albumindspilningen, hvor han inviterede mig op på scenen for at spille en ny sang, som der aldrig rigtig var kommet tekst på. Hans løsning var bare at finde på noget hen ad vejen og hviske det i øret på mig inden hver linje. Men han elsker at arbejde på den måde, og jeg glæder mig meget til at se, hvor meget vi får øvet til turnéen, afslutter Marie Frank begejstret. Marie Frank spiller med Howe Gelb i disse byer i denne måned. 12. Lyrical Theatre, London 13. Botanique/Orangerie, Bruxelles 15. Orange House, München 16. Kino, Ebensee-A 18. Kantine, Köln 20. Karlstorbanhof, Heidelberg 21. Zakk, Düsseldorf 22. Columbia Fritz, Berlin 23. Star Club, Dresden 24. Mousonturm, Frankfurt 25. Fabrik, Hamburg Marie Frank kan opleves med sit eget band følgende steder: 28.05 Forbrændingen, Albertslund 29.05 Rytmeposten, Odense 30.05 Studenterhuset, Aalborg 31.05 Spot 10, Musikhuset, Århus 06.06 Vega, København

Skrevet af Lars Löbner Jeppesen.
Denne nyhed er leveret af
GAFFA.dk

http://dk.music.yahoo.com/030502/112/2uliz.html


 

 

Under Byen Om Medvirken På Howe Gelb-album


Århusianske Under Byen er så småt ved at gøre sig bemærket uden for landets grænser. I december omtalte Rolling Stone-redaktøren David Fricke på bladets hjemmeside deres andet album "Det Er Mig Der Holder Træerne Sammen" som et af ti oversete album fra 2002, man burde holde øje med. Fricke har tidligere talt varmt i udlandet for The Raveonettes og Junior Senior, hvilket har været med til at hjælpe dem på vej internationalt, så han er ikke den værste at blive fremhævet af.

Nu medvirker de fleste af Under Byens musikere så på det nye album "The Listener" med den amerikanske sanger, sangskriver og Giant Sand-forsanger Howe Gelb, der er et internationalt kultnavn. Under Byens forsanger Henriette Sennenvaldt kan bl.a. høres i duet med Howe Gelb. Hvordan kom dette samarbejde i stand? - Howe Gelb er gift med en dansker, og hun ville godt bo i nærheden af sine forældre, da hun skulle føde sidste år. Derfor boede hun og Howe Gelb nogle måneder i Århus, og en dag mødtes vi, efter at Under Byen havde givet en koncert på Musikcaféen, fortæller gruppens violinist og sav-spiller Nils Grøndahl og fortsætter: - Vi blev enige om et samarbejde og gav bl.a. en række koncerter på Café Mozart (mindre århusiansk café, red.) sidste sommer. Det gik så godt, at vi også kom med i studiet, da Gelb skulle lave sit næste album, som delvist er indspillet i de århusianske Feedback-studier. Gelb kan godt lide at gøre tingene hurtigt,
så vi fik indspillet syv sange på halvanden dag.

Marie Frank og flere andre danske musikere medvirker også på albummet. Har I fået nogle udenlandske reaktioner på jeres medvirken hos Gelb og på David Frickes roser? - de er jo internationalt kendte. - Ja, der har været en del interesse, og det vil vi da forsøge at udnytte. Vi tror ikke, at det, at vores egne sange er på dansk, behøver at være nogen hindring, for f.eks. har Sigur Rós - som Fricke bl.a. har sammenlignet os med - fået international succes, selv om de synger på islandsk eller deres eget hjemmelavede sprog, og der er også mange navne, der har fået succes med instrumentalmusik. Når du læser dette, har Under Byen i øvrigt lige afsluttet en mindre turné til Tyskland. Deres næste projekt bliver at fremføre (delvis ny) musik til "Port2Polis", en film/teater/danseforestilling, der opføres på Århus havn i maj. Samme måned medviker Nils Grøndahl, Marie Frank og flere andre danske musikere på Howe Gelbs Europa-turné.

Skrevet af Ole Rosenstand Svidt.
Denne nyhed er leveret af
GAFFA.dk  

kilde: http://dk.music.yahoo.com/030403/112/2tvo7.html

 

 

Rytmeposten, Café Dexter, Odense

Torsdag d. 29.05.2003 kl. 20.00:

Marie Frank, entré kr. 140,-, forsalg kr. 120,-.  Billet-info


 

Marie Frank brød igennem med et brag med albummet "Ancient Pleasures", der gav hende ikke mindre end 4 Grammyer. Siden fulgte "Vermilion", der understregede at Marie Frank ikke var et "One Hit Wonder", men en af den yngre generations bedste og mest personlige sangskrivere.

Siden Vermilion har Marie Frank og hendes faste band, der består af Kent Olsen - trommer, Jørgen Holmegaard - keyboard, Søren Koch - guitar og
Henrik Marstal - bas turneret rundt i Danmark og det er også blevet til en tur i USA. Her først i maj måned er hun opvarmning for Giant Sands Howe Gelb på hans Europa turné.

Samtidig har Marie og bandet været i studiet i København, så det varer måske ikke længe, før den nye CD er en realitet.

Neill C. Furio, Maries New York partner-in-rhyme, er med i studiet bl.a. som co-producer. Neill er også manden bag sangen "Rockette 88" fra Ancient Pleasures.
 

kilde:  http://www.rytmeposten.dk/all_konc.php