Blød nougatparfait

200 g. blød nougat
2 spsk. stærk kaffe
5 æggeblommer
1/2 liter piskefløde
 

50 g mandler: smuttede,
snittede og tørristede 
Reven mørk chokolade.
Kandiserede violer.
Flødeskum.
 

 

Fremgangsmåde

1. Del nougaten i mindre stykker og smelt den i kaffen ved svag varme.
2. Rør æggeblommerne i nougatmassen én ad gangen.
3. Rør 4 spsk. af flødeskummet i og sørg for at det hele er passende afkølet før resten af flødeskummet røres i.
4. Kom cremen i en randform og lad den stå 3-4 timer i fryseren.
5. Vend isen ud på et fad (giv lynhurtigt bagsiden af formen lidt varmt vand) og pynt med høvlet chokolade , ristede mandler og de kandiserede violer. Fyld evt. midterhullet op med iskoldt flødeskum.
 

 

 

 


Grand Marnier gul eller Cointreau smager rigtig godt til. Jeg har også prøvet at fylde velaf dryppede mandariner og ananastern i, men det er næsten for sundt