Pâté de Champagne  
Ingredienser Fremgangsmåde

2 skiver  franskbrød, afskorpet

300 g hakket kyllingekød

2 fed hvidløg, fint hakket

1-2 løg, finthakkede

350 g kyllingelever

franskbrødskrumme dyppes i vand

kød, hvidløg, løg blandes sammen

kyllingeleveren befries for sener og hakkes med kniv - den blandes i til sidst

2 æg

1 tsk. agar

2 tsk. salt


æg, salt og agarpulver blandes i dejen
peber

Lidt basilikum

1 tsk madagasgar peberkorn

1 tsk røde peberkorn

1/2-1 muskatnød, revet

1 spk. cognac

1/2 dl portvin


Tilsæt krydderier og de stærke drikke
 

En postejform smøres med olivenolie og fyldes halvt op med farsen.
Den dækkes med et tyndt lag olivenolie; fyld resten af farsen oveni.
Læg laurbærblade øverst i sildemønster.
Læg låg på og sæt formen i ovnen ved 125 grader i 2 timer.
Lad retten stå i ovnen med åben låge til den er kølet ned.
Stil den i køleskab i 2 dage før pâtéen må spises.

tradition: Elisa Tetens Lund